Je vakantie start al met de voorpret: met het inlezen en het plannen van een volgende ontdekkingstocht. Wat kun je in Zuid-Afrika tegenkomen, waar moet je wel (en waar niet!) aan denken, welke ovorbereidingen kun je van te voren treffen, wat zijn de hoogtepunten van het land, wat is de beste reistijd etc? Veel vragen die bij je opkomen zodra je je in een land gaat verdiepen.

Daarnaast is het altijd verstandig om je voor te bereiden op de gebruiken, cultuur, do's en don'ts van een onbekend land. Over veiligheid is hier in Zuid-Afrika veel te doen. Laat dit een bezoek aan de regenboognatie echter niet in de weg staan! Door een paar zaken in acht te nemen en je bewust te zijn van je eigen én andermans gedrag, kun je daar zelf veel invloed op uitoefenen. Klik op de onderstaande rubrieken voor meer informatie over een desbetreffend thema.

Voor uitvoerige informatie bestaan interessante reisgidsen die je op weg kunnen helpen. Bijvoorbeeld van Bradt, Lonely Planet, Dominicus, de Insight Guides en Capitool. Daarnaast kun je natuurlijk ook het internet raadplegen voor tips en informatie. Er zijn ook meerdere fora over (zuidelijk) Afrika, hoewel ze niet allemaal even actief zijn.

 

 
Copyrights ZaZoe Xperience South Africa.